Keturių dienų darbo savaitė: pavojus ekonomikai ir darbuotojų pajamoms

Pagrindinis valdžios ekonominis tikslas yra tas, kad žmonės turėtų daugiau pinigų ir būtų surenkamas didesnis valstybės biudžetas. Visi pasiūlymai, kurie neveda prie šio tikslo, yra klaidingi arba skirti tik rinkėjams pritraukti.

Iš pirmo žvilgsnio, keturių dienų darbo savaitės idėja atrodo patraukliai – mažiau darbo už tą patį atlygį. Tačiau tokie pasiūlymai yra pavojingi tiek valstybės ekonomikai, tiek žmogaus pajamoms. Kodėl?

  • Valdžia neturi teisės nustatyti, kiek turi dirbti privatus verslas. Verslas pats sprendžia, ar dirbti vieną dieną, ar visą savaitę, kad pasiektų pelną.
  • Prievarta mažinant darbo valandas, valdžia atima iš žmogaus galimybę uždirbti daugiau.
  • Jei keturių dienų darbo savaitė būtų taikoma tik viešajam sektoriui, gyventojams būtų dar sunkiau spręsti reikalus valdiškose įstaigose. Valstybės tarnybos darbo laikas turi būti lankstus ir orientuotas į žmonių poreikius. Ne darbo valandos, o rezultatai turi būti svarbiausi.
  • Teigiama, kad keturių dienų savaitę leidžia padidėjęs našumas. Tačiau kodėl valdžia turėtų riboti žmonių galimybes sukurti daugiau ir tapti turtingesniais?
  • Kai trūksta pinigų valstybės gynybai, valdžia ieško, iš kur surinkti daugiau mokesčių. Tačiau mokesčių didinti nereikia – užtenka skatinti ekonomikos augimą ir žmonių pajamas.

Norint turėti daugiau, reikia daugiau dirbti.

Valdžia, vietoj to, kad ribotų darbo valandas, turi ieškoti būdų, kaip apsaugoti žmones nuo per mažo atlygio už jų darbą.

Sunkus darbas – visada atsiperka. Svarbiausia tikėti savo jėgomis ir niekada, niekada nepasiduoti. Kad ir kaip atrodytų neįmanoma – viskas yra pasiekiama! Linkiu visiems tuo patikėti.

Kiti straipsniai ir publikacijos

Daugiau galite sužinoti apsilankę sekcijoje Tinklarašis.